Haarweetjes

5 gouden regels voor mooi en gezond haar

Door deze vijf makkelijke tips zal je haar gaan stralen en voelt het ook gezonder aan. Een goede basis is namelijk het begin van mooi en glanzend haar.

1. Eet groenten en fruit

Het voedingspatroon is ook voor een stuk verantwoordelijk voor de kwaliteit en ‘uitstraling’ van je haar. Groene groenten, denk aan broccoli, zou erg goed zijn om haargroei te stimuleren. Daarnaast zorgt ijzer voor mooi haar. Ijzer kan je onder meer terugvinden in spinazie.

2. Was je haar niet elke dag

Het is nefast om elke ochtend je haar te wassen. Dit zorgt ervoor dat je haar veel sneller vettig zal worden en aan kracht verliest. Het zal een stuk doffer en droger worden. Probeer er geen gewoonte van te maken om je haar niet dagelijks te wassen. Hierdoor zal je zien dat je haar langer blijft glanzen en gezonder aanvoelt. Als je je haar toch nog dagelijks wast, dan is het aangeraden om een zachte shampoo te gebruiken. Een te reinigende shampoo zal de beschermlaag van het haar aantasten, waardoor het sneller vettig zal worden.

3. Kies voor de juiste shampoo

Kies voor een lichte en milde shampoo op basis van natuurlijke of gezonde ingrediënten. Zo is bijvoorbeeld keratine goed voor het haar, maar kan je parabenen best zo veel mogelijk vermijden. Neem de tijd om de juiste shampoo te vinden die bij je past.

4. Leg de stylingtang in de kast

Misschien is het wel een leuk idee om tijdens de zomermaanden de stylingtang in de kast te laten liggen en te kiezen voor een losser kapsel. Het is namelijk niet heel gezond voor je haar om er dagelijks met de warme stylingtang overheen te gaan. Door de hitte kan het haar gaan afbreken. Wissel daarom eens af van kapsel, zodat je de stylingtang niet dagelijks hoeft te gebruiken.

5. Borstel je haar elke dag

Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar je haar dagelijks borstelen is gezond. Het zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke oliën over het haar verspreid worden waardoor het mooi gevoed is en zal glanzen. Het kammen zorgt er ook voor dat de losse haren worden verwijderd en enkel de gezonde haren overblijven.